الکتروپمپ موتوژن که معروف به پمپ میعانات گازی برای پمپاژ مایعات طراحی شده اند. بنابراین اگر برای پمپاژ مایع در این پمپ گاز مخلوط شود، بیکار شده و قابل پمپاژ نیست.
کاویتاسیون در نتیجه همزیستی بخارات کمتر متراکم در داخل مایع پمپاژ شده رخ می دهد. هنگامی که کاویتاسیون رخ می دهد، نه تنها راندمان پمپ کاهش می یابد، بلکه می تواند منجر به آسیب نیز شود. این کاویتاسیون اغلب در پمپ های میعانات معمولی اتفاق می افتد.
کاویتاسیون به دلیل تبخیر و تراکم ناشی از تغییرات فشار داخل پمپ است نه بخاری که از بیرون پمپ می آید. از این به بعد، مکانیسمی را بررسی خواهیم کرد که توسط آن تغییر فاز در داخل پمپ رخ می دهد.
وقتی دمای آب به نقطه جوش نزدیک می شود، آب به بخار تبدیل می شود. تبخیر فلاش در سیستم های پمپ به دلیل کاهش فشار نسبتاً رایج است.
دلیل کم فشار بودن چرخش با سرعت زیاد پروانه پمپ است. هر چه سرعت بیشتر باشد فشار کمتر و هر چه فشار کمتر باشد نقطه جوش کمتر می شود.
این باعث می شود که بخار بارها و بارها متراکم شود.تبخیر فلاش را می توان با محکم کردن سر ورودی (NPSH) کاهش داد.میعانات با دمای بالاتر باعث چشمک زدن بیشتر داخل پمپ می شود.
یک پمپ با سرعت بالا سرعت میعانات را در پروانه افزایش می دهد و باعث افت فشار بیشتر می شود. (به عنوان مثال 3500 دور در دقیقه در مقابل 1750 دور در دقیقه)
اگر ارتفاع کافی در ورودی پمپ ثابت نشود، نمی توان از تبخیر فلاش جلوگیری کرد.در برخی موارد خاص، کاهش یا محدود کردن اندازه ورودی پمپ می تواند باعث افت فشار شود.
در این حالت بخار فلاش حجم زیادی دارد اما ظرفیت حرارتی نسبتا کمی دارد. بخار فلاش در میعانات وارد می شود تا فضایی را ایجاد کند که در آن با سرعت سریع متراکم شود.
تراکم ناگهانی یک موج ضربه ای ایجاد می کند که نویز ایجاد می کند. در بسیاری از موارد، این صدا نشانگر وقوع کاویتاسیون است.
بدون دیدگاه