گیاهان مرکبات به ویژه لیمو ترش لیسبون از نظر قومی و پزشکی برای درمان بیماری های عفونی از جمله مالاریا استفاده می شود.

بنابراین، آزمایشی را برای بررسی اثرات جوشانده لیمو در موش‌های آلوده به انگل‌های پلاسمودیوم برگهی ANKA تنظیم کردیم.

فعالیت ضد مالاریا با استفاده از تست درمانی Rane روی 25 موش آلبینو تیلر تعیین شد. به 20 موش هر کدام 2 × 107 گلبول قرمز آلوده (iRBCs) تزریق شد. موش ها به چهار گروه که هر گروه شامل 5 موش بود تقسیم شدند.

هر گروه یک دوز خوراکی 5% کربوکسی متیل سلولز دارونما (کنترل آلوده منفی)، جوشانده لیمو به تنهایی یا ترکیبی از آرتمتر لومفانترین (A/LU، 28 میلی گرم بر کیلوگرم) و CILI دریافت کردند.

p = 0.226. موش‌های گروه ترکیبی (عصاره A/LU + CILI) بالاترین میانگین شمارش را از نظر پارامترهای هماتو-ایمونولوژیکی داشتند، در حالی که موش‌های عصاره CILI به تنهایی کمترین سطح هماتوکریت را داشتند.

این مطالعه همچنین نشان داد که موش‌هایی که ترکیبی از عصاره CILI و A/LU دریافت کردند نسبت به A/LU زمان تاخیر کمتری نسبت به زمان مورد نیاز برای پاک‌سازی 99 درصد انگل‌ها (58.8 اینچ در مقابل 64.2 ساعت، p = 0.681) نشان دادند.

جوشانده لیمو فعالیت ضد مالاریا را در موش‌های آلوده به P. berghei ANKA از طریق سرکوب انگل‌ها به میزان 39 درصد در مقایسه با گروه دارونما نشان داد.

با این حال، هنگامی که لیمو به تنهایی استفاده می شود، به عنوان یک درمان کافی نیست، اما در ترکیب با داروهای ضد مالاریا استاندارد، لیمو باعث پاکسازی اولیه انگل با بهبود پارامترهای خونی می شود.

مالاریا در جوندگان توسط انگل های گونه های پلاسمودیوم ایجاد می شود. تخمین زده می شود که 90 درصد موارد مالاریا در جنوب صحرای آفریقا رخ می دهد و گروه هایی که بیشتر تحت تأثیر قرار می گیرند زنان باردار و کودکان هستند.

نزدیک به نیمی از جمعیت جهان در معرض خطر ابتلا به مالاریا هستند و موارد شدید آن در صورت عدم درمان به موقع منجر به مرگ در نتیجه کم خونی شدید می شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *